Snowden Smartphone Reviews

The Snowden phones: excellent initiative and solution against encroaching privacy violations.

Rated 5 out of 5
2 juni, 2022

The Snowden phones are an excellent initiative and solution against encroaching privacy violations. It does not take much time to get used to the Snowden phone for Android users. If support is needed the instruction videos are a good line of help and should this not be sufficient I have positive experience with additional email support.

Avatar for Dirk
Dirk

Dit product een avontuur dat ik niemand wil onthouden!

Rated 5 out of 5
23 mei, 2022

Het toestel laat door zijn specifieke hard en software opbouw precies zien waar de gangbare smartphone en ook de computerfabrikanten hun verborgen trucjes hebben verstopt. De apps die je in de App F-Droid vindt zijn open software apps. Deze veilige apps installeer je in de Privé omgeving. De apps die je in App Aurora vindt zijn de gewone alledaagse, commerciële apps en deze installeer je in de Werk omgeving. De Werk omgeving kan je uitschakelen als je het niet nodig hebt en dat is ook aan te bevelen. De microfoon, camera en de locatie zijn ook uitschakelaar. Dat voelt relax! Ik ervaar het apparaat als erg praktisch en goed doordacht. De vier instructie- videos op de website zijn een welkome informatiebron om de werking van het systeem te begrijpen. Er komen binnenkort meer instructie-video’s bij. Als een vraag of probleem zich aanmeldt waar ik niet uit kom, dan heeft Wesley daar vaak een simpele oplossing voor. Dit alles is een heel andere ervaring dan de standaard voorgekauwde, voorgeprogrammeerde smartphone met beperkte mogelijkheden, waardoor je een robot wordt met op de achtergrond lekkende spyware. Kortom, voor mij is dit product een avontuur dat ik niemand wil onthouden!

Avatar for Jorge
Jorge

Prima nazorg

Rated 5 out of 5
28 april, 2022

Bij een mobiele telefoon mis je te vaak waar je de vraag voor snelle nazorg of hoe je iets moet of instellen moet plaatsen.
Dat is met dit bedrijf zeker niet het geval. Ze hebben een missie en die volbrengen ze op een fijne en prettige manier door ook alle informatie te geven die je nodig hebt.
Geen uren aan de lijn worden gehouden bij een helpdesk, geen dagen of weken wachten, maar een antwoordmailtje met een uitgebreid antwoord met net iets meer info dan je zou verwachten.
Dank voor de tot op heden verleende ondersteuning en blijf het zo doen. Mij heeft hun nazorg in ieder geval blij gemaakt.

Avatar for Rens
Rens

Een veilig gevoel met horten en stoten

Rated 4 out of 5
18 april, 2022

Het geeft een goed gevoel veel meer controle te hebben over wat ik met overheden en grote bedrijven wil delen.
De opmars naar “een snowden telefoon helemaal 100% gebruiken”” in het dagelijkse verkeer duurde bij mij ongeveer een maand
dit had te maken met de oude telefoon ontmantelen en functionaliteit stap voor stap migreren naar “Island” of “Mainland” op de nieuwe
Het is wel meer “gepuzzel” dan bij een standaards Andriod OS waar alles op een presenteer blaadje klaar ligt, voorlopig ga ik er van uit dat dit regelrecht te maken heeft met : als je het super gemakkelijk wil dan offer je je privacy op.
Nu ik eenmaal vertrouwd ben met de nieuwe omgeving ben ik zeer content.
Het enige dat bij mij nog niet goed werkt is : handsfree bellen met gebruik van de luidspreker. als je die inschakelt dan wordt de microfoon geblokkeerd en hoort de overkant niks.
gr
Hans

Avatar for Hans
Hans

Aanrader voor iedereen!

Rated 5 out of 5
17 april, 2022

Top toestel, heerlijk dat je je ”werk omgeving” kunt uitschakelen. Rust in je hoofd, bespaart batterij en als je er logisch over nadenkt is het ook raar dat al die apps altijd maar aan moeten staan je en overal te volgen bent.
Geen advertenties meer of reclames als je wat heb opgezocht. Met mijn iphone was het zelfs zo dat als we het over olijfbomen hadden er later advertenties binnen kwamen over olijfbomen. Big tech…..
De instructies hadden iets duidelijker gemogen, maar Wesley gaf ook aan dat ze hier nog mee bezig waren dus dat gaat ongetwijfeld goed komen.
Ik wil nooit meer anders, Wesley en zijn team, hartelijk dank!

Avatar for Daan
Daan

Super goede begeleiding en service.

Rated 5 out of 5
27 maart, 2022

Ik heb de telefoon inmiddels een paar maanden. Ben er super blij mee. Eindelijk van google af en heb nu privacy, wat eigenlijk de norm zou moeten zijn. In het begin was het wat wennen met een andere lay-out en appstore. Ik ben a-technisch, maar de begeleiding was vriendelijk, geduldig en snel. Binnen korte tijd deed de telefoon alles wat ik wilde. Ook toen de telefoon even niet deed wat ik wilde, was de service snel en functioneerde de telefoon weer top. Kortom een telefoon geschikt voor iedereen!

Avatar for Angela
Angela

Heel erg blij mee!

Rated 5 out of 5
17 maart, 2022

In het begin was het voor mij erg zoeken met deze telefoon. Ik ben een tijd bezig geweest om ermee vertrouwd te raken. Alles is anders en ik liep tegen de nodige obstakels aan.
Op zich zijn de video’s duidelijk, maar deze gaan voor mij soms te snel. Als je niet opgegroeid bent met apparatuur is dit denk ook lastiger. Met syncthing kwam ik er echt niet uit, maar gelukkig kon ik via de mail al mijn vragen kwijt. Ik kreeg steeds duidelijke antwoorden/ instructies terug en zo ben ik heel goed op weg geholpen! Nu ben ik zover dat ik door heb hoe om te gaan met de telefoon en ben ik uiterst tevreden! De telefoon is geweldig en de ondersteuning is super! Zonder Wesley zijn hulp had ik het waarschijnlijk opgegeven, maar hoe vaak ik ook mail, ik krijg altijd netjes antwoord terug!! Het voelt nu heel fijn (en veilig) om deze telefoon te gebruiken, ik wil niet meer anders! Ik kan het iedereen van harte aanbevelen!

Avatar for Ingrid
Ingrid

sneller nodig dan gedacht!

Rated 5 out of 5
7 maart, 2022

Al een paar maanden geleden kocht ik de Snowden smartphone. Dat was niet helemaal zonder reden. Ik weet dat ik vanwege mijn werk het risico loop te worden afgeluisterd. Ik breng best wel gevoelige onderwerpen naar buiten. Los daarvan vind ik dat iedereen het recht op privacy heeft, ook als je zogenaamd niets te verbergen hebt. Toch liet ik de telefoon een tijdje liggen omdat ik niet zo goed wist hoe ik hem in de praktijk moest gaan gebruiken. Ik was toch wel heel erg gewend aan mijn Iphone met open toegang tot social media, Gmail, youtube en andere functies. Maar ineens had ik mijn Snowdenphone sneller nodig dan gedacht. Een paar weken geleden werd mijn systeem gehackt van buitenaf, waarschijnlijk via Meta of Google. Al mijn apparaten, laptop en telefoon, lagen eruit. Zodra ik inlogde met mijn bestaande accounts op een ander apparaat begonnen de problemen opnieuw. Dus ik ben nu met een schone lei begonnen, met een nieuw nummer e-mail en alleen de Signal app. Ik ben super blij dat ik deze optie heb. Het voelt echt superveilig. En ook al is het even wennen, het is echt goed te doen qua functionaliteit. Momenteel gebruik ik zelfs alleen de privé omgeving en laat ik de werkomgeving nog even voor wat die is. Ik ga m sowieso aanraden bij al mijn vrienden! Veel succes met wat jullie doen!

Avatar for Marjolein van Pagee
Marjolein van Pagee

Fantastisch toestel!

Rated 5 out of 5
1 maart, 2022

Ben erg blij met de aanschaf van de Pixel 4A. Met recht een ‘smartphone’ voor mij! Even wennen als je van iPhone overstapt naar android, maar het idee achter deze telefoon maakte voor mij alles goed! Bovendien went het erg snel. TOP DUS! De ondersteuning is ook top en dat is zeker zo belangrijk.

Avatar for Raymond
Raymond

Heel goed alternatief...

Rated 5 out of 5
23 februari, 2022

Ben heel tevreden met deze mobiel….Heeft wat tijd en energie gekost om alles helder te krijgen, maar het voelt veel veiliger aan. Zijn nog wel wat vragen maar er komt geregeld nieuwe uitleg binnen, waar veel beantwoord wordt…..
Goede alternatieve apps van F-Droid…..

Avatar for Cheta Segijn
Cheta Segijn

Dé manier om off grid on the grid te zijn!

Rated 5 out of 5
21 februari, 2022

Eerst vond ik het vrij spannend om af te stappen van Google, maar Big Brother begon toch wel in m’n nek te hijgen. In eerste instantie voelt de Graphene OS als een hele versimpelde versie van wat je normaal krijgt met Android. Je hebt alleen apps die je niet tracken en die op F-Droid staan. Heel fijn voor alle essentiele dingen, maar toch een mindering in keuze. Met DuckDuckGo en Orbot kun je echter alsnog overal op het web terecht zonder enige privacy in te leveren en als je echt iets nodig hebt als Netflix of iets anders kun je toch nog alles verkrijgen via de Aurora Store. De accountbased apps zijn toch gelinkt aan je gegevens dus daar doe ik dan niet zo moeilijk over. Dankzij de Insular islands is het naast de kennis dat geen onbetrouwbare apps in de achtergrond alsnog aan kunnen zijn, heel fijn om gewoon al je werk apps ook uit te kunnen zetten als je klaar bent met werk. Heel Feng Shui. Geen constante berichtjes en je hebt je macht over je eigen telefoon terug. Ook de gestures (swipen ipv home button) waren in het begin even wennen, maar nu is het zo natuurlijk dat ik het zelfs uit automatische bij andere devices doe waar dat niet eens hoort.
Maar wat toch het allerbeste hieraan is dat je gewoon je microfoon en camera access aan en uit kunt zetten wanneer je dat wil. Echt heel gek dat dit niet standaard is voor elke telefoon, wat ook meteen genoeg zegt.
Het enige wat soms is is dat de Orbot soms wat trager kan zijn als de services overloaded zijn, maar als je je streamings gewoon zonder vpn doet (is toch account based en ze hebben je creditcard) is alles prima te doen.
Dit is echt dé manier om te ontgooglen en toch nog alle functionaliteit van een smartphone te behouden. Ik raad iedereen aan de stap te zetten naar de privacy telefoon. Dit is in mijn ogen de toekomst: alles open source en recht op je privacy.

Avatar for Claire
Claire

Zeer goede service !

Rated 5 out of 5
12 januari, 2022

Mijn ervaring is buitengewoon positief.
Er ging iets mis met de aflevering van mijn telefoon, ik had niets ontvangen.
Dit heb ik gemeld.
Er werd direct actie ondernomen.
Nadat alles uitgezocht en gecontroleerd was heb ik nogmaals een telefoon toegestuurd gekregen. Deze levering kwam wel netjes aan.
Wat een fantastische service !!!
Nogmaals bedankt.

Avatar for Jan
Jan

Enthousiasme alom!!

Rated 5 out of 5
12 januari, 2022

Los van zoveel mogelijk inmenging, corruptie, macht en autoriteit…
Hoe leuk is het om je eigen gegevens daadwerkelijk ‘eigen’ te houden.Voor alle ‘grote’ systemen, is wel een alternatief.
Wat n verademing! Dit Android-privacy-gebeuren is precies wat we nodig hebben!!!!

Avatar for Chetan
Chetan

Geniaal

Rated 5 out of 5
10 januari, 2022

Deze telefoon is een stuk lichter in gewicht dan ik gewend ben en dat is uitstekend. Het veiliger besturingssysteem is al voorbereid, dat voor mij ideal was. Had wel moeite wegwijs te worden in het gebruik, maar digitale uitleg en door gebruik is dit verbeterd.
Al mijn Gmail account heb ik gewijzigd in tutanota en proton. Als ik veiligheid wil, dan gelijk doorvoeren in andere apps.
Ik heb het gevoel een stap voor te zijn op de komende digitalisering van voor mij ongewenste handelingen.

Avatar for Veronica Siebenga
Veronica Siebenga

Prima telefoon

Rated 5 out of 5
8 januari, 2022

Was voor mij ook spannend om de telefoon te kopen maar ben daar wel hartstikke blij mee! Ik ben nu bezig met het naar eigen smaak verder indelen van de telefoon. Dit is niet altijd even gemakkelijk voor een digibeet als ik maar gelukkig kan ik al mijn vragen stellen en worden ze ook goed en altijd beantwoord. Ook de instructie videos vind ik erg handig en informatief! Het voelt gewoon goed om mijn nieuwe privacy vriendelijke online identiteit op te bouwen en big tech privacy schenders een dikke middelvinger te geven, geen dag te vroeg. Ga vooral zo door!

Avatar for Hessel
Hessel

Overstap van iPhone SE

Rated 5 out of 5
2 januari, 2022

Door de jarenlange gebruikerservaring met Apple producten is het instellen van deze telefoon wel een klus geweest. Aangezien veel data handmatig moet worden overgezet, bleek een leercurve van zo’n 2 dagen wel nodig. Soms is het uitwisselen van beeldmateriaal nog wat lastig tussen het werk- en privé account. Maar ik ben super tevreden met dit toestel, de instructie video was helder. Hier en daar is het soms nog puzzelen met diverse applicaties en instellingen, maar als gebruiker bepaal jij nu wanneer je jouw data afschermt of kortstondig openzet. De tijd is in ieder geval rijp voor afscherming van je privacy en dat kan alleen maar door dit soort initiatieven.

Avatar for Jeroen Janssen
Jeroen Janssen

Fijne telefoon en goede begeleidende video's om te kunnen beginnen.

Rated 4 out of 5
7 december, 2021

In eerste instantie een beetje huiverig maar toch de sprong in het diepe gewaagd. De telefoon werkt goed. De gescheiden omgevingen prive – werk is even wennen maar heel slim. Hopelijk werkt Orbot in de toekomst tegelijkertijd voor beide omgevingen, zonder te hoeven aan- en uitzetten. En Aurora heeft nogal eens moeite met verbinding maken.
De begeleidende video’s om te beginnen zijn echt heel fijn! Een echt minpunt vind ik het ontbreken van een lijst voor vervangende (privacy-vriendelijke) apps bij de aankoop. Vind ik persoonlijk een stukje service dat bij de aanschaf van de telefoon inbegrepen mocht zijn. Verder heel blij met de telefoon.

Avatar for Roos
Roos

Antwoord van Android-privacy.com

Hi Roos, goed om te horen dat je tevreden bent! De lijst met vervangende apps vind je in ons Privacy Platform. We nemen even contact met je op.

Goed product en goede service

Rated 5 out of 5
7 december, 2021

Een eerste instantie was ik een beetje huiverig om te bestellen bij Android Privacy. Het was me allemaal een beetje onbekend, maar uiteindelijk heb ik het toch gedaan en daar heb ik geen spijt van!
De Snowden Smartphone werkt goed en werd zelfs met een klein kadootje geleverd. Alle belangrijke apps die via Google Play te verkrijgen zijn, werken ook gewoon op GrapheneOS en verklaarbaar via de Aurora Store. Voor een aantal andere apps zoals google maps of agenda zijn open source alternatieven beschikbaar. Op android-provacy.com videos met uitleg en alternatieve apps die worden aangeraden. Omdat bij het gebruik van GrapheneOS niet echt een handleiding zit, heb ik heeel veel vragen gemaild en gelukkig krijg je altijd en snel antwoord. Ook de service is top, want mijn adapter was stuk en dit werd ook snel gefixt.

Avatar for V
V

Antwoord van Android-privacy.com

Goed om te horen dat je tevreden bent met de telefoon en onze service!

Service met een hoofdletter S

Rated 4 out of 5
22 juni, 2022

Helaas bleek de telefoon die ik ontving een mankement te hebben. Daar kwam ik pas na een tijdje achter.
Geen probleem. De telefoon werd ingenomen en ik kreeg per omgaande een nieuwe.
Gelukkig zijn er ook nog steeds organisaties die zaken doen vanuit vertrouwen.
Top !!!!!

Avatar for Karen Bijland
Karen Bijland

Blij met telefoon! Maar het ging met horten en stoten

Rated 4 out of 5
6 juni, 2022

Ik heb de telefoon nu een paar maanden. Ben er inmiddels ontzettend blij mee. In het begin was het echt wel wennen. Vooral mail, agenda (voor werk) was een ding! Whatsapp ging ook niet zonder horten en stoten. Belangrijkste voor mij is toch dat de telefoon goed werkt. Ondersteuning was goed, reactie snelheid kan wel stukje sneller. Al met al zou ik geen andere telefoon meer willen.

Avatar for Kersten
Kersten

Snowden mobiel

Rated 4 out of 5
5 juni, 2022

Ik ben blij met mijn nieuwe mobiel, moet wel wennen. Het duurde even voordat ik door had hoe het werkte en ben er nog niet helemaal uit. Maar het begin is er.

Avatar for Sammy
Sammy

makkelijk overstappen

Rated 4 out of 5
19 mei, 2022

De overstap verliepsoepel, een hoop apps gebruikte ik nog nauwelijks en ik vond voor de meeste een alternatief. Sommige via de alternatieve store Aurora. Een goed alternatief voor Google Maps en Buienradar ontbreekt nog helaas…
Verder heel tevreden en een veilig gevoel.

Avatar for FFW Kouwenberg
FFW Kouwenberg

Antwoord van Android-privacy.com

Bedankt voor je review FFW Kouwenberg! Heb je de vervanger voor Google Maps op het Privacy Platform al gezien? Verwacht hier snel een video over.

Privacy telefoon

Rated 4 out of 5
13 mei, 2022

Ik ben erg blij met deze telefoon, in combinatie met de info die op de community te vinden is. Een awareness van privacy risico’s waar je op ieder moment en overal aan bloot word gesteld

Avatar for Jort Ronde
Jort Ronde

Prima

Rated 5 out of 5
21 februari, 2022

Het bevalt prima

Avatar for H. van Baaren
H. van Baaren

Nog niet

Rated 4 out of 5
10 februari, 2022

Heb de telefoon opgeladen maar ben er nog niet aan toegekomen om hem te gebruiken. Hoop dat ik dat vant weekend kan gaan doen.

Avatar for Silvia
Silvia

Weg met spionnen

Rated 4 out of 5
9 februari, 2022

Ik ben nog niet overal uit. De vingerafdruk heb ik al een paar keer ingevoerd, maar hij weigert hem te herkennen als hij nodig is. Mijn schermopnames of gedownloade afbeeldingen zijn meestal spoorloos verdwenen… Fijn dat F-Droid veel apps levert die open source zijn. Bij het installeren van apps is het wel uitkijken of ze niet samenwerken met Google Play, want dan doen ze het niet. Mijn Osmand routeplanner doet het zonder stem, want hij kan de weg naar de spraakmachine niet vinden. Kortom, nog een beetje behelpen. Ik moet mijn vragen nog eens aan de leverancier stellen, wellicht helpt hij me uit de sores. Verder werkt alles ptima. Oh ja, en bij Nextcloud krijg je meteen gratis een Ofice-programma, dus je hebt niets meer van doen met Google en Microschoft.

Avatar for Paul van Isselt
Paul van Isselt

Even wennen

Rated 4 out of 5
9 februari, 2022

Het was in het begin even wennen als je iPhones en Samsungs gewend bent. Maar al snel slaat de gewenning toe en weet je niet beter. Grappige bijkomstigheid is dat ik sinds telefoon heb ook helemaal klaar ben met FB en Insta. WA is nog even lastig om afscheid van te nemen omdat al mijn klanten dit frequent gebruiken

Avatar for Stephan Fehres
Stephan Fehres

Van iOS naar Graphene

Rated 5 out of 5
13 januari, 2022

Na het bekijken van de privacy tutorials, gebruiken en wennen aan de Graphene interface ben ik tot de conclusie gekomen dat het perfect werkt. Het heeft wat moeite gekost om alle applicaties draaiend te krijgen en metname bank applicaties. Uiteindelijk is dit gelukt door Google Play Store te installeren via de Sandbox methode. Dit was een werkbare oplossing maar nog niet erg gebruikersvriendelijk omdat er gewisseld moest worden van gebruiker. Na advies van Wesley is het gelukt om Google Play Store te installeren in het werkprofiel van de hoofdgebruiker, de truuk hierin is om de bestanden te downloaden via de browser in het werkprofiel en vanuit daar de installatie te starten. Een eerdere poging om Google Play Store te installeren bij de hoofdgebruiker en daarna te verplaatsen via Insular werkte niet. Nu werkt alles inclusief Google Camera.

Avatar for 123
123

Beoordeling Snowden Smartphone

Rated 4 out of 5
10 januari, 2022

Ik moet nog steeds wennen aan deze smartphone want ik gebruikte altijd de apple iphone maar ik hoop wat betreft de privacy en veiligheid dat deze mij kan geven. De uitleg video geeft mij het handvat om meer dingen te leren.

Avatar for Will
Will

Overstap

Rated 5 out of 5
8 januari, 2022

Dit was een goed keus. Ben nu nog bezig om het toestel mij eigen te maken. En voor vragen is er altijd een antwoord.

Avatar for Henk
Henk

pixel 3a

Rated 5 out of 5
30 december, 2021

na hulp bijna alles geïnstalleerd.
telefoon werkt nu naar behoren.

Avatar for KJ van Wendel
KJ van Wendel

Tevreden over telefoon

Rated 5 out of 5
13 december, 2021

Ik ben blij met mijn telefoon omdat ik me nu veiliger voel. De geluidskwaliteit is goed en de kwaliteit van de foto’s ook

Avatar for Sigrid de Cock
Sigrid de Cock

Antwoord van Android-privacy.com

Goed om te horen, bedankt!