De meest veilige en privacy-vriendelijke telefoon ter wereld:

de Snowden Smartphone

Technologie heeft de mensheid een hoop gebracht. Echter, lijkt het er op dat de digitale hulpmiddelen van vandaag de dag steeds meer richting digitale controle bewegen. Jaren geleden hadden we natuurlijk al de vroegtijdige waarschuwingen van Edward Snowden. De afgelopen jaren is de digitale controle echter verder toegenomen. Big Tech censureert, bespioneert en controleert. Vanuit overheden zien we digitale middelen als QR codes, digitale ID’s, central bank digital currencies en digitale CO2 budgetten uitgerold worden. Deze trend baart vele mensen zorgen; gaan we richting een digitale controle samenleving? Moeten we de technologie, die ons ook zoveel gebracht heeft, volledig in de prullenbak gooien? 

Waarom een privacy smartphone?

Dit is voor veel mensen helaas onmogelijk. Dit is echter ook zeker niet nodig. Zoals met zoveel in de wereld, kan ook technologie voor zowel goede als voor kwade doeleinden gebruikt worden. Bij Android-Privacy.com geloven wij in het gebruik van technologie die menselijke kernwaarden als privacy, veiligheid en vrijheid van meningsuiting uitdragen. Ook decentralisatie van consensus (blockchain) en open-source software zijn vanuit die visie essentieel. Technologie die de macht weer aan de gebruiker geeft, in plaats van een klein groepje aandeelhouders van Big Tech bedrijven als Google, Facebook en Microsoft. Technologie die de macht weer bij het volk legt, in plaats van de steeds verder uitdijende overheden en overkoepelende machtsorganen als het World Economic Forum.

De Snowden Smartphone

De genoemde groepen hebben alle baat bij de situatie zoals die nu is. We hoeven dan ook absoluut geen verandering vanuit die kant te verwachten. Onze privacy is onze verantwoordelijkheid. Deze moeten we dan ook zelf nemen! Vanuit dat kader hebben wij de Snowden Smartphone in het leven geroepen. NSA klokkenluider Edward Snowden geeft nog steeds advies betreffende het gebruik van verschillende diensten en software. In een tweet van eind 2019 geeft Snowden aan dat wanneer hij een smartphone zou configureren, hij deze zou uitrusten met GrapheneOS, gecombineerd met traffic rooting via TOR. GrapheneOS is een alternatief besturingssysteem, welke qua gebruiksgemak overeenkomt met Android. De code van Android is namelijk geheel open-source, wat betekent dat iedereen een eigen versie van het besturingssysteem kan maken. Dit hebben de developers van GrapheneOS gedaan: een veilige en privacy-vriendelijke versie van Android gemaakt. Geen Google of inmenging van andere Big Tech bedrijven.

De meest veilige en privacy-vriendelijke smartphone ter wereld: de Snowden Smartphone

De-Googlen op een Google smartphone, wat?

Momenteel is GrapheneOS, hoe ironisch ook, alleen beschikbaar voor Google Pixel telefoons. Dit heeft onder andere te maken met het veiligheidsniveau van de Pixels, welke zeer geavanceerd is. Op het gebied van privacy zijn ze echter, net als elke smartphone, rampzalig. Hier gaan we dan ook iets aan doen. De Google telefoon wordt dus volledig ‘de-googled’ en uitgerust met het meest privacy-vriendelijke operating system ter wereld: GrapheneOS. Daarnaast wordt de telefoon direct uitgerust met alle free and open source software (FOSS) die benodigd is om exact de setup te creëren waar Snowden in zijn tweet op doelt.

Dankzij deze telefoon maken we privacy dus simpel voor de gewone gebruiker zonder technische kennis. Bij het aanbieden van onze cursus zijn we er vaak tegenaan gelopen dat mensen niet de technische capaciteiten, of de tijd hebben om zich in alle facetten van digitale privacy te verdiepen. Privacy is een mensenrecht welke voor iedereen beschikbaar zou moeten zijn. Vanuit die filosofie bieden we je met trots de meest privacy-vriendelijke telefoon die vandaag de dag op de markt beschikbaar is!

Wegens populariteit is de verkoop van de Snowden Smartphone tijdelijk stilgezet. Wil je als eerste weten wanneer we weer orders accepteren? Meld je dan hier rechts aan voor de nieuwsbrief!

De telefoon beschermd je privacy en je veiligheid met functionaliteiten als:

  • Geen IP leaks bij je ISP: alles via TOR

Je IP adres is tot aan je voordeur te herleiden. Om die reden wordt al het verkeer op de telefoon via het TOR netwerk herleid. Dit zorgt er voor dat je internet serviceprovider jouw internetgedrag niet kan analyseren.

  • Camera en microfoon software kill-switches

De meeste Android telefoons luisteren de hele dag met je gesprekken mee. Bij de Snowden Smartphone schakel je je microfoon en je camera over het gehele apparaat uit wanneer je deze niet gebruikt.

  • Geïsoleerde omgeving voor privacy-schadende apps als Whatsapp

De Snowden Smartphone wordt geleverd met een geïsoleerde omgeving waar je privacy-schadende apps in kunt plaatsen. Deze apps kunnen niet bij de apps, foto’s, contacten en andere data van je telefoon. Daarnaast kun je deze omgeving volledig uitschakelen waneer je de apps niet gebruikt.

  • Geen Google login en dus geen Google telemetry

Bij de Snowden Smartphone hoef je nooit in te loggen met een (Google) account. Google gebruikt je login om al je gegevens (Google docs, Youtube, Google search etc.) aan elkaar te koppelen. Met de Snowden Smartphone is dit verleden tijd.

  • Geen persoonlijke identifier leaks (fingerprint of IMEI)

Alle mobiele apparaten en browsers hebben een uniek kenmerk waarmee ze geïdentificeerd kunnen worden. De Snowden Smartphone zal deze identifiers nooit lekken naar derden.

  • Geen 24/7 locatie tracking

Met behulp van de permission manager stel jij zelf in welke applicatie toegang heeft tot je locatie. Uiteraard hebben Big Tech bedrijven als Google geen toegang. 

  • Geen Corona contact tracing beacons

In de Corona tijd zijn er verschillende contact-tracing toepassingen uitgerold over iPhone en Android telefoons. Deze telefoon is daar volledig vrij van.

  • Geen Bluetooth probs leaks, schakel standaard je bluetooth uit

Het altijd aan hebben van je Bluetooth geeft een hoop privacy problemen. Met deze telefoon schakel je daarom je Bluetooth automatisch uit wanneer je deze, bijvoorbeeld, 10 minuten niet gebruikt.

… en nog veel meer!

Extra: toegang tot het Privacy Platform

De smartphone werk volledig ‘out of the box’. Dit houdt in dat je geen technische kennis nodig hebt om de telefoon normaal te laten functioneren. De hoeveelheid privacy die je op het toestel kunt bereiken is echter ook afhankelijk van de gebruiker. Je kunt je privacy op een privacy-vriendelijk toestel nog behoorlijk schaden door deze verkeerd te gebruiken. Om deze reden hebben wij het Privacy Platform in het leven geroepen. Op dit Platform delen wij regelmatig kennis in de vorm van teksten en video’s waarbij we uitleggen hoe je je privacy zo goed mogelijk kunt waarborgen. Welke applicaties kan je het beste gebruiken? Welke applicaties kun je beter vermijden? Hoe gebruik je de privacy vriendelijke applicaties? Welke functionaliteiten in GrapheneOS zijn belangrijk voor je privacy? Tal van dit soort vragen beantwoorden wij op het Privacy Platform. Bij aanschaf van een Snowden Smartphone krijg je ook toegang tot het Privacy Platform!

“Arguing that you don’t care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don’t care about free speech because you have nothing to say.”

– Edward Snowden, NSA Whistleblower

Android-Privacy.com bij Café Weltschmerz

In dit interview spreekt de oprichter van Café Weltschmerz, Max von Kreyfelt, met Wesley Feijth (eigenaar van Android-Privacy.com). Zij bespreken hoe onze privacy in het digitale tijdperk onder druk is komen te staan en hoe deze druk in het corona tijdperk verder is toegenomen. Ook bespreken zij mogelijke oplossingen. Hoe nu verder?

Nog even alle voordelen op een rij:

  • Bescherm je data en daarmee jezelf tegen de QR-code maatschappij en het opkomende Social Credit Systeem
  • Voorkom dat je data gekoppeld wordt aan de ‘European Digital Identity’
  • Bescherm jezelf tegen mogelijke cyberaanvallen
  • Bescherm je locatie, waar jij je bevindt is JOUW zaak
  • Ontdoe jezelf van de censurerende en privacy-schendende Big Tech diensten
  • Spreek vrijuit zonder het risico bespioneerd te worden door je eigen telefoon
  • Privacy = vrijheid: leef als een vrij en autonoom persoon!
  • Wees een voorbeeld voor je omgeving

Dus waar wacht je nog op? Neem zelf de touwtjes in handen!

Op dit moment denk je wellicht: ach fijn, ik heb niks te verbergen, ik doe toch helemaal niks fout? De scheidslijn van wat overheden goed en fout achten, is het afgelopen jaar echter flink verschoven. Dus, wat staat ons in de toekomst nog te wachten? Welke zaken die nu nog als normaal gedrag worden beschouwd zijn zometeen verboden? En kan er met terugwerkende kracht nog misbruik worden gemaakt van de data die nu van je verzameld wordt? 

Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer je data gebruikt gaat worden om je de toegang tot publieke ruimtes te ontzeggen? Je hoeft geen complotdenker te zijn om te bedenken dat je internetgedrag zometeen aan je EU Digital ID gekoppeld kan worden, welke op zijn beurt weer aan je QR code gekoppeld is.

Gaat je politieke mening ertoe doen? Of wellicht je hoeveelheid CO2 uitstoot? Het Chinese social credit systeem lijkt tot op heden altijd een ver-van-ons-bed-show te zijn geweest. De infrastructuur om iets dergelijks in het leven te roepen, wordt nu echter recht voor onze neus uitgerold.

Het wordt dus hoog tijd om weer ownership over je data te pakken. Jouw data is en blijft van jou! 

Wat vinden onze klanten?

Blij met telefoon! Maar het ging met horten en stoten

Rated 4 out of 5
6 juni, 2022

Ik heb de telefoon nu een paar maanden. Ben er inmiddels ontzettend blij mee. In het begin was het echt wel wennen. Vooral mail, agenda (voor werk) was een ding! Whatsapp ging ook niet zonder horten en stoten. Belangrijkste voor mij is toch dat de telefoon goed werkt. Ondersteuning was goed, reactie snelheid kan wel stukje sneller. Al met al zou ik geen andere telefoon meer willen.

Avatar for Kersten
Kersten

Snowden mobiel

Rated 4 out of 5
5 juni, 2022

Ik ben blij met mijn nieuwe mobiel, moet wel wennen. Het duurde even voordat ik door had hoe het werkte en ben er nog niet helemaal uit. Maar het begin is er.

Avatar for Sammy
Sammy

makkelijk overstappen

Rated 4 out of 5
19 mei, 2022

De overstap verliepsoepel, een hoop apps gebruikte ik nog nauwelijks en ik vond voor de meeste een alternatief. Sommige via de alternatieve store Aurora. Een goed alternatief voor Google Maps en Buienradar ontbreekt nog helaas…
Verder heel tevreden en een veilig gevoel.

Avatar for FFW Kouwenberg
FFW Kouwenberg

Antwoord van Android-privacy.com

Bedankt voor je review FFW Kouwenberg! Heb je de vervanger voor Google Maps op het Privacy Platform al gezien? Verwacht hier snel een video over.

Privacy telefoon

Rated 4 out of 5
13 mei, 2022

Ik ben erg blij met deze telefoon, in combinatie met de info die op de community te vinden is. Een awareness van privacy risico’s waar je op ieder moment en overal aan bloot word gesteld

Avatar for Jort Ronde
Jort Ronde

Prima

Rated 5 out of 5
21 februari, 2022

Het bevalt prima

Avatar for H. van Baaren
H. van Baaren

Weg met spionnen

Rated 4 out of 5
9 februari, 2022

Ik ben nog niet overal uit. De vingerafdruk heb ik al een paar keer ingevoerd, maar hij weigert hem te herkennen als hij nodig is. Mijn schermopnames of gedownloade afbeeldingen zijn meestal spoorloos verdwenen… Fijn dat F-Droid veel apps levert die open source zijn. Bij het installeren van apps is het wel uitkijken of ze niet samenwerken met Google Play, want dan doen ze het niet. Mijn Osmand routeplanner doet het zonder stem, want hij kan de weg naar de spraakmachine niet vinden. Kortom, nog een beetje behelpen. Ik moet mijn vragen nog eens aan de leverancier stellen, wellicht helpt hij me uit de sores. Verder werkt alles ptima. Oh ja, en bij Nextcloud krijg je meteen gratis een Ofice-programma, dus je hebt niets meer van doen met Google en Microschoft.

Avatar for Paul van Isselt
Paul van Isselt

Even wennen

Rated 4 out of 5
9 februari, 2022

Het was in het begin even wennen als je iPhones en Samsungs gewend bent. Maar al snel slaat de gewenning toe en weet je niet beter. Grappige bijkomstigheid is dat ik sinds telefoon heb ook helemaal klaar ben met FB en Insta. WA is nog even lastig om afscheid van te nemen omdat al mijn klanten dit frequent gebruiken

Avatar for Stephan Fehres
Stephan Fehres

Van iOS naar Graphene

Rated 5 out of 5
13 januari, 2022

Na het bekijken van de privacy tutorials, gebruiken en wennen aan de Graphene interface ben ik tot de conclusie gekomen dat het perfect werkt. Het heeft wat moeite gekost om alle applicaties draaiend te krijgen en metname bank applicaties. Uiteindelijk is dit gelukt door Google Play Store te installeren via de Sandbox methode. Dit was een werkbare oplossing maar nog niet erg gebruikersvriendelijk omdat er gewisseld moest worden van gebruiker. Na advies van Wesley is het gelukt om Google Play Store te installeren in het werkprofiel van de hoofdgebruiker, de truuk hierin is om de bestanden te downloaden via de browser in het werkprofiel en vanuit daar de installatie te starten. Een eerdere poging om Google Play Store te installeren bij de hoofdgebruiker en daarna te verplaatsen via Insular werkte niet. Nu werkt alles inclusief Google Camera.

Avatar for 123
123

Beoordeling Snowden Smartphone

Rated 4 out of 5
10 januari, 2022

Ik moet nog steeds wennen aan deze smartphone want ik gebruikte altijd de apple iphone maar ik hoop wat betreft de privacy en veiligheid dat deze mij kan geven. De uitleg video geeft mij het handvat om meer dingen te leren.

Avatar for Will
Will

Overstap

Rated 5 out of 5
8 januari, 2022

Dit was een goed keus. Ben nu nog bezig om het toestel mij eigen te maken. En voor vragen is er altijd een antwoord.

Avatar for Henk
Henk

pixel 3a

Rated 5 out of 5
30 december, 2021

na hulp bijna alles geïnstalleerd.
telefoon werkt nu naar behoren.

Avatar for KJ van Wendel
KJ van Wendel

Tevreden over telefoon

Rated 5 out of 5
13 december, 2021

Ik ben blij met mijn telefoon omdat ik me nu veiliger voel. De geluidskwaliteit is goed en de kwaliteit van de foto’s ook

Avatar for Sigrid de Cock
Sigrid de Cock

Antwoord van Android-privacy.com

Goed om te horen, bedankt!

webwinkelkeur

De meest veilige en privacy-vriendelijke smartphone ter wereld: de Snowden Smartphone

Wegens populariteit is de verkoop van de Snowden Smartphone tijdelijk stilgezet. Wil je als eerste weten wanneer we weer orders accepteren? Meld je dan hier rechts aan voor de nieuwsbrief!

Pixel 6/5a/5/4a/3a met GrapheneOS (Snowden Smartphone)

349,951.149,95

Pre-order de meest privacy-vriendelijke smartphone ter wereld. Het toestel wordt volledig door ons omgebouwd en ingericht met de benodigde software. Het eindresultaat is een smartphone waar Snowden zijn vingers bij af zou likken.

Deze smartphone is in nieuwstaat en voldoet alle voorwaarden die Snowden stelt (en meer):

  • De-Googled: Uitgerust met Graphene OS
  • IP obfuscatie: Al het verkeer via TOR
  • Uitgerust met geautomatiseerde ad-blocker
  • Geautomatiseerde uitschakeling van bluetooth + wifi
  • Uitgerust met vervangers voor Big Tech
  • Uitgerust met geïsoleerd omgeving voor privacy schadende apps
  • Uitgerust met software om microfoon en sensoren te kunnen managen
  • TOEGANG TOT PRIVACY PLATFORM: Hier leer je alles over privacy-vriendelijke applicaties en hoe je deze het beste kunt gebruiken. Het herwinnen van je privacy is een leerproces, wij helpen je daarbij!
 Pixel 6Pixel 5aPixel 5Pixel 4aPixel 3aPixel 3aXL
Veiligheidsupdates t/mbegin 2027eind 2024begin 2024eind 2023eind 2022eind 2022

Je kunt veiligheidsupdates vergelijken met het onderhoud van je auto. Wanneer je stopt met onderhouden stopt de auto er niet mee van de één op de andere dag. Echter, naarmate de tijd verstrijkt wordt de kans op complicaties wel groter. Dit is, net als bij een auto, afhankelijk van het gedrag van de gebruiker. Vandaar dat wij aangeven dat we na deze tijd de veiligheid niet meer kunnen garanderen.

Je kunt je veiligheid wel verbeteren door de aanwijzingen op ons Privacy Platform te blijven volgen. Daarnaast moet je in je achterhoofd houden dat dit besturingssysteem het meest veilige ter wereld is. Pixels zijn daarnaast ook zeer veilige toestellen. Wil je extra lang genieten van extra veiligheidsupdates? Ga dan voor de 6. Dit is het eerste model met maar liefst 5 jaar veiligheidsupdates!

Omdat privacy een mensenrecht is welke voor iedereen beschikbaar moet zijn, vinden wij het belangrijk om ook voordelige modellen aan te bieden.

Let op! De telefoons moeten eerst omgebouwd worden voordat ze worden opgestuurd. We werken met een wachtlijst o.b.v. orderdatum. Orders die nu geplaatst worden, worden de eerste helft van september geleverd.

Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Bestel 22 januari de beste privacy smartphone volgens Snowden

De onthullingen van Edward Snowden hebben in 2013 de wereld op zijn kop gezet. De onthullingen van de klokkenluider hebben openbaart hoe wij in een digitale panopticon leven. Hierin wordt elke stap die we zetten gecontroleerd en gemonitord. Het is niet voor niks dat landen die recentelijk een totalitaire tijd door hebben gemaakt, de beste wetgeving hebben op het gebied van privacy. Privacy staat gelijk aan vrijheid. De vrijheid om te doen, denken en laten wat je wilt. Juist deze vrijheid komt de laatste tijd ontzettend onder druk te staan, waardoor de mensen doorzien waar de technische “hulpmiddelen” voor bedoelt zijn: het opzetten van een digitale surveillance maatschappij waar George Orwell nog van zou schrikken.

Waarom een privacy smartphone?

Het lijkt er niet op dat de oplossingen zullen komen vanuit wet en regelgeving vanuit onze overheid en/of Big Tech. Sterker nog, Big Tech lijkt mee te werken aan een steeds extremer wordende censuur, waarbij inmenging van de staat zelfs aanwezig lijkt te zijn. Hoe kunnen we deze organisaties vertrouwen om deze problemen voor ons op te lossen? We moeten zelf de touwtjes in handen nemen. Wij zijn zelf voor verantwoordelijk voor de apparaten en diensten die we gebruiken.

In dat kader geeft Snowden nog steeds advies aan mensen m.b.t. het gebruiken van verschillende diensten en software. In een tweet van eind 2019 geeft Snowden aan dat wanneer hij een smartphone zou configureren, hij deze zou uitrusten met Graphene OS, gecombineerd met traffic rooting via TOR. Graphene OS is een custom rom, wat inhoud dat het een bewerkte versie van Android is. De code van Android is namelijk geheel open-source, wat betekend dat iedereen een eigen versie van het besturingssysteem kan maken. Op het gebied van gebruikersgemak is het dus volledig te vergelijken met Android.

De-Googlen op een Google smartphone, wat?

Momenteel is GrapheneOS, hoe ironisch ook, alleen beschikbaar voor Google Pixel telefoons. Dit heeft onder andere te maken met het veiligheidsniveau van de Pixels, welke zeer geavanceerd is. Op het gebied van privacy zijn ze echter, net als elke smartphone, rampzalig. Hier gaan de dan ook iets aan doen. De Google telefoon wordt dus volledig ‘de-googled’ en uitgerust met het meest privacy-vriendelijke operating system ter wereld: GrapheneOS. Daarnaast wordt de telefoon direct uitgerust met alle free and open source software (FOSS) die benodigd is op exact de setup te creëren waar Snowden in zijn tweet op doelt.

Dankzij deze telefoon maken we privacy dus simpel voor de gemiddelde gebruiker zonder technische kennis. Bij het aanbieden van onze cursus zijn we er vaak tegenaan gelopen dat mensen niet de technische capaciteiten, of de tijd hebben om zich in alle facetten van digitale privacy te verdiepen. Privacy is een mensenrecht welke voor iedereen beschikbaar zou moeten zijn. Vanuit die filosofie bieden we je met trots de meest privacy vriendelijke telefoon die vandaag de dag op de markt beschikbaar is!

“Arguing that you don’t care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don’t care about free speech because you have nothing to say.”

– Edward Snowden, NSA Whistleblower

Nog even alle voordelen op een rij:

  • Bescherm je data en daarmee jezelf tegen de QR-code maatschappij en het opkomende Social Credit Systeem
  • Bescherm je locatie, waar jij je bevindt is JOUW zaak
  • Ontdoe je zelf van de censurerende en privacy-schendende Big Tech diensten
  • Spreek vrijuit zonder het risico bespioneerd te worden door je eigen telefoon
  • Privacy = vrijheid: Leef als een vrij en autonoom persoon!
  • Wees een voorbeeld voor je omgeving

Dus waar wacht je nog op? Neem zelf de touwtjes in handen!

Op dit moment denk je wellicht: ach fijn, ik heb niks te verbergen, ik doe toch helemaal niks fout? De scheidslijn van wat overheden goed en fout achten, is het afgelopen jaar echter flink verschoven. Dus, wat staat ons in de toekomst nog te wachten? Welke zaken die nu nog als normaal gedrag worden beschouwd zijn zometeen verboden? En kan er met terugwerkende kracht nog misbruik worden gemaakt van de data die nu van je verzameld wordt?

De QR code maatschappij die op dit moment opgezet wordt is hier natuurlijk een voorbode van dit alles. Op dit moment wordt dit als excuus opgetuigd omwille van “medische redenen”. Wat gebeurt er echter wanneer andere data gebruikt gaat worden om je de toegang te ontzeggen van publieke ruimtes Gaat je politieke mening er toe doen? Of wellicht je hoeveelheid CO2 uitstoot? Het Chinese social credit systeem lijkt tot op heden altijd een ver-van-ons-bed-show te zijn geweest. De infrastructuur om iets dergelijks in het leven te roepen, wordt nu echter recht voor onze neus uitgerold. Dit begint trekken te krijgen van een samenleving waarbij George Orwell zijn wenkbrauwen zou doen laten fronzen.

Veelgestelde vragen

Zijn er dingen die ik niet kan doen op een de-googled smartphone?

De telefoon wordt uitgerust met Aurora store. Hier kun je alle apps downloaden die je gebruikelijk in de Google Playstore kunt vinden. Het enige verschil is dat betaalde apps niet beschikbaar zijn. Vanzelfsprekend zijn er geen Google applicaties aanwezig. Dus applicaties die hier sterk afhankelijk van zijn (bijvoorbeeld Google maps) zullen ook niet goed functioneren.

Waarom wordt in de cursus LineageOS aangeraden i.p.v. GrapheneOS?

Op het gebied van veiligheid en privacy is GrapheneOS een betere keuze. Echter, is GrapheneOS alleen voor Google Pixels beschikbaar. Om die reden gebruiken we LineageOS in de cursus, er is een breed aanbod voor de meeste toestellen. Echter, wanneer iemand voor een nieuw toestel gaat, raden we aan deze Google Pixel aan te schaffen.

Waarom zou ik deze telefoon boven een andere privacy smartphone verkiezen?

Er zijn een aantal projecten van telefoons die zich hebben gefocust op het creëren van een privacy vriendelijke smartphone. Deze telefoons lopen echter vaak tegen beperkingen aan omdat ze niet op een versie van Android draaien, maar bijvoorbeeld op Linux. Hierdoor zijn de mogelijkheden vele malen minder dan wat de meeste mensen gewend zijn. Met GrapheneOS heb je het gemak wat je van Android gewend bent, gecombineerd met optimale veiligheid en privacy.

Ik leef in het buitenland, kan ik de telefoon dan ook bestellen?

Voor nu leveren we alleen in Nederland, maar dit kan later wellicht veranderen. Abonneer je op onze nieuwsbrief om hierover op de hoogte gehouden te worden.

Wordt de oplader bij de telefoon geleverd?

Zeker! Deze kabel (usb-c) krijg je bij de telefoon.

Kan ik mijn huidige simkaart gebruiken?

De telefoon wordt simlockvrij geleverd, dus dat kan zeker

Kan ik minder privacy vriendelijke apps als Whatsapp en Facebook installeren?

Uiteraard raden we dit niet aan. Echter, installeren we een compleet apart werk profiel waar je dit soort apps kwijt kunt. Dit is een volledig geïsoleerd omgeving op het toestel waarbij de apps geen toegang hebben tot de rest van het toestel. Deze omgeving kun je volledig in/uitschakelen wanneer je zelf wilt. Hierdoor worden de mogelijkheden om je privacy te schaden zwaar beperkt.

Ik ben niet technisch aangelegd, kan ik deze telefoon dan gebruiken?

Het mooie aan de Snowden Smartphone, is dat hij voor iedereen geschikt is. De gebruikersvriendelijk is net zoals je gewend bent van een normale smartphone.

Hoe lang gaat de accu van de telefoon mee?

Doordat we de telefoon ontdoen van alles wat met Google te maken heeft, gaat de accu tot wel 3 dagen mee! Dit is uiteraard afhankelijk van de intensiviteit van het gebruik van de telefoon.

Wanneer ik een Pixel gebruik, gebruik ik dan nog steeds Google?

Dit is niet het geval. GrapheneOS is alleen op de Pixel beschikbaar. Deze keuze is door de GrapheneOS developers gemaakt. De Pixels hebben namelijk een hele veilige chip. Dat houdt echter niet in dat je Google gebruikt. GrapheneOS is namelijk volledig de-googled. Alle software van Google wordt dus verwijderd en vervangen door GrapheneOS. Hoewel de hardware dus wel van Google is, verwijderen we alles wat met Google te maken heeft.

Extra informatie

Model

Pixel 4A 128G, Pixel 5 128G, Pixel 6 128G, Pixel 6 PRO 128G, Pixel 6 PRO 256G, Pixel 6 PRO 512G, Pixel 5a 128G, Pixel 3A 64G, Pixel 3A XL 64G

Kleur

Black, Blue, Dark Green, Green, Red, Yellow, White, Purple-ish

Veelgestelde vragen

Zijn er dingen die ik niet kan doen op een de-googled smartphone?

De telefoon wordt uitgerust met Aurora store. Hier kun je alle apps downloaden die je gebruikelijk in de Google Playstore kunt vinden. Het enige verschil is dat betaalde apps niet beschikbaar zijn. Vanzelfsprekend zijn er geen Google applicaties aanwezig. Dus applicaties die hier sterk afhankelijk van zijn (bijvoorbeeld Google maps) zullen ook niet goed functioneren.

Waarom wordt in de cursus LineageOS aangeraden i.p.v. GrapheneOS?

Op het gebied van veiligheid en privacy is GrapheneOS een betere keuze. Echter, is GrapheneOS alleen voor Google Pixels beschikbaar. Om die reden gebruiken we LineageOS in de cursus, er is een breed aanbod voor de meeste toestellen. Echter, wanneer iemand voor een nieuw toestel gaat, raden we aan deze Google Pixel aan te schaffen.

Waarom zou ik deze telefoon boven een andere privacy smartphone verkiezen?

Er zijn een aantal projecten van telefoons die zich hebben gefocust op het creëren van een privacy vriendelijke smartphone. Deze telefoons lopen echter vaak tegen beperkingen aan omdat ze niet op een versie van Android draaien, maar bijvoorbeeld op Linux. Hierdoor zijn de mogelijkheden vele malen minder dan wat de meeste mensen gewend zijn. Met GrapheneOS heb je het gemak wat je van Android gewend bent, gecombineerd met optimale veiligheid en privacy.

Ik leef in het buitenland, kan ik de telefoon dan ook bestellen?

Voor nu leveren we alleen in Nederland, België en Luxemburg. In een later stadium kan dit wellicht veranderen. Abonneer je op onze nieuwsbrief om hierover op de hoogte gehouden te worden.

Wordt de oplader bij de telefoon geleverd?

Zeker! Deze kabel (usb-c) krijg je bij de telefoon.

Kan ik mijn huidige simkaart gebruiken?

De telefoon wordt simlockvrij geleverd, dus dat kan zeker

Kan ik minder privacy vriendelijke apps als Whatsapp en Facebook installeren?

Uiteraard raden we dit niet aan. Echter, installeren we een compleet apart werk profiel waar je dit soort apps kwijt kunt. Dit is een volledig geïsoleerd omgeving op het toestel waarbij de apps geen toegang hebben tot de rest van het toestel. Deze omgeving kun je volledig in/uitschakelen wanneer je zelf wilt. Hierdoor worden de mogelijkheden om je privacy te schaden zwaar beperkt.

Ik ben niet technisch aangelegd, kan ik deze telefoon dan gebruiken?

Het mooie aan de Snowden Smartphone, is dat hij voor iedereen geschikt is. De gebruikersvriendelijk is net zoals je gewend bent van een normale smartphone.

Hoe lang gaat de accu van de telefoon mee?

Doordat we de telefoon ontdoen van alles wat met Google te maken heeft, gaat de accu tot wel 3 dagen mee! Dit is uiteraard afhankelijk van de intensiviteit van het gebruik van de telefoon.

Wanneer ik een Pixel gebruik, gebruik ik dan nog steeds Google?

Dit is niet het geval. GrapheneOS is alleen op de Pixel beschikbaar. Deze keuze is door de GrapheneOS developers gemaakt. De Pixels hebben namelijk een hele veilige chip. Dat houdt echter niet in dat je Google gebruikt. GrapheneOS is namelijk volledig de-googled. Alle software van Google wordt dus verwijderd en vervangen door GrapheneOS. Hoewel de hardware dus wel van Google is, verwijderen we alles wat met Google te maken heeft.

Verlies ons niet uit het oog

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom de Snowden Smartphone? Laat dan je e-mailadres achter, dan hoor je snel van ons!